Kartuizergeschenken

Interview met Marcus Mesu - samen met Mirjan Hendriks - eigenaar van "Imkerij De Linde”  te Olland, december 2017.

Wat was voor jou de reden om als ondernemer mee te doen in het project “Ontdek de kartuizer geheimen van het Dommeldal?”
Als inwoner van Olland was en ben ik geïnteresseerd in de cultuurhistorie van mijn woongebied. Tot voor kort was weinig bekend over de geschiedenis van de kartuizers. Door de activiteiten van de stichting is mijn kennis van het verleden van deze monniken in het gebied van de Meierij enorm vergroot.

Omdat ik besloten had een imkerij met webwinkel te beginnen zocht ik aansluiting door een serie producten te ontwikkelen en te verkopen. Producten die te maken hebben met het leven van de kartuizers: bier, honing, kaarsen e.d.

Ben je tevreden over de verkoop van deze producten?
Hoewel de omzet marginaal te noemen is, ben ik toch tevreden. De producten betekenen een verbreding van het assortiment. Het netwerk van onze webwinkel is daardoor vergroot en biedt meerwaarde op verschillende terreinen. De geschenkpakketten blijven in trek.

Over netwerk gesproken, hoe staat het het de samenwerking met andere ondernemers die inspeelden op de initiatieven van de stichting?
Jammergenoeg is een aantal afgehaakt. Ten dele heeft dat te maken met de verhouding kosten-opbrengst en het stopzetten van de activiteiten.
Het is lastig om rendabel producten rondom het thema ‘kartuizers’  te exploiteren.

Betekent dit dat jij en Mirjan er ook mee gaan stoppen?

Nee. zeker niet. Mirjan en ik vinden het geweldig wat de stichting tot nu toe heeft gepresteerd. Op onze manier blijven wij met onze producten betrokken bij de beleving van de geschiedenis van de kartuizers in de Meierij.

 

Wilt u meer weten over deze mooie producten? Voor een impressie kijkt u bij de Kartuizergeschenken of ga naar de webiste van Imkerij De Linde voor het bestellen ervan.

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
© 2024 Stichting Kartuizerklooster
Filter