Nationale boomfeestdag 2012: Planten Kartuizervlechtheg op Kasteren door Ollandse en Liempdse kinderen

21 maart 2012

Op woensdagmorgen 09.00 uur startte aan de Savendonkestraat in Liempde een bijzondere boomplantfeestdag. Door Ollandse en Liempdse kinderen werden struiken geplant die over enkele jaren omgezet worden in een echte kartuizervlechtheg.


De organisatie was in handen van de Natuurwerkgroep Liempde, die de Liempdse boomfeestdag voor de 23ste keer organiseerde.

 

Dionysius wethouder Peter van de Wiel en prof Beckers planten 1e boom

 

De plantlocatie was vroeger in handen van Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel.  Nu zijn dit de eigendommen van Staatbosbeheer en van familie L. Peijnenburg. Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel is druk in de weer om het kartuizerklooster weer meer aandacht te geven.

 

De landschapsversterking van de voormalige kartuizereigendommen wordt geïnitieerd door Stichting Het Groene Woud in Uitvoering. De kartuizervlechtheg aan de Savendonksestraat is een belangrijk onderdeel daarvan. De opening van de boomfeestdag gebeurde door wethouder Peter van de Wiel die als kartuizer de samenwerking met de gemeente Boxtel heeft benadrukt.

 

Klik hier voor een impressie.

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
┬ę 2024 Stichting Kartuizerklooster
Filter