Roois team wint 3e prijs op NK Maasheggenvlechten

11 maart 2013

Het Vlechtheggenteam Rooi, bestaande uit Rooise deelnemers aan de cursus Vlechtheggen in Het Groene Woud is er zondag in geslaagd om de derde prijs te veroveren bij het 8e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten.

 

Aan de wedstrijd deden ca. 140 heggenvlechters uit Nederland in 39 teams mee. Het Rooise team wat door het Roois Landschap en IVN Rooi werd samengesteld nam voor de eerste keer deel.

Zonder ervaring waren de Rooise vlechters echter niet, zij oefenden de laatste maanden om het vlechten in de Maasheggenstijl onder de knie te krijgen in de Brabantse Maasheggengebied nabij Oeffelt.

 

Het trotse team bij hun prachtig gevlochten heg.  V.l.n.r.  Dik Hulzebos, Wim de Vrij, Jan Vermeltfoort, Tony Hulzebos en Peer van Bakel (Foto Henri van Weert).

 

In Het Groene Woud, maar zeker in Sint-Oedenrode, is al een aantal jaren aandacht voor de vlechtheg. Steeds meer instanties en particulieren hebben de aloude vlechtheg ontdekt als een waardevol en vooral duurzaam landschapselement met zeer belangrijke ecologische waarde.

Ook in de nabije toekomst zal door Het Roois Landschap de aandacht gericht worden op de terugkeer van de vlechtheg, als basis voor biodiversiteit én cultuurhistorie.

 

Op de website van Stichting Het Roois Landschap is naast een fotoverslag van de deelname aan de wedstrijd ook meer informatie over het oude ambacht van heggenvlechten te vinden.

 

Voor meer informatie:

Stichting Het Roois Landschap en Vlechtheggen.nl

 

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
┬ę 2022 Stichting Kartuizerklooster
Filter