Brabant Bokaal uitgereikt aan Piet de Jongh

31 oktober 2023

De Brabant Bokalen 2023 zijn maandag 30 oktober 2023 door Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, in het Noordbrabants Museum uitgereikt aan Hendrik van der Aalst, Penny Klamer-Suppers en Piet de Jongh.

 De onderscheiding wordt sinds 2008 jaarlijks toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie.
 

Piet de Jongh uit Waalwijk
De Jongh werd geëerd voor zijn vele publicaties, grote kennis van zaken en enorme inzet voor cultuurhistorie en natuurbehoud in onder andere de Westelijke Langstraat en Het Groene Woud. Hij zet zich al meer dan 40 jaar in voor het behoud van de natuur in zijn regio, onder meer als voorzitter van de natuurvereniging IVN-De Waerdman en bij de inrichting van het Natura 2000 gebied van de polders tussen Waspik en Waalwijk.

ZIE OOK VIDEO 

 

De Brabant Bokaal
De Brabant Bokaal is een onderscheiding die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant jaarlijks toekent aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Iedereen kan kandidaten voor de Brabant Bokaal voordragen via het voordrachtformulier, dat te vinden is op onze website.

Het nieuwe draaginsigne
Naast een unieke keramieken Bokaal (ontwerp door Sjors Driessen) ontvingen de laureaten een nieuw draaginsigne, dat is gecreëerd door het Eindhovense designerscollectief Tweek-Eek. Het ontwerp symboliseert de diversiteit, gelaagdheid en dynamiek in de verdiensten van de bokalisten. Dit is vertaald naar een stapeling van treden metaal met een welving. Een popnagel fungeert als verbindend element, net zoals het draaginsigne de laureaten verenigt.

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
┬ę 2024 Stichting Kartuizerklooster
Filter