Aanplant van nieuwe vlechtheggen in Het Groene Woud

23 oktober 2011

Stichting Streekrekening Het Groene Woud gaat in het najaar van 2011 een project starten voor het stimuleren van de aanleg van vlechtheggen in Het Groene Woud.

Vlechtheggen kwamen vroeger veel voor en dienden als veekering of erfafscheiding. Helaas zijn de meeste van deze heggen in Noord-Brabant verdwenen. Door deze weer aan te planten wil de Stichting een bijdrage leveren aan de verbetering van de biodiversiteit en van het cultuurhistorische karakter van Het Groene Woud.

Er is een projectteam samengesteld dat bestaat uit een lid van Stichting de Brabantse Boerderij en twee leden van Stichting Het Roois Landschap, die het project aansturen en begeleiden.

Het projectteam nodigt natuur(werk)groepen en IVN’s, maar ook andere geïnteresseerde groepen binnen Nationaal Landschap Het Groene Woud uit om aan het project deel te nemen.

In het voorjaar van 2012 wordt gestart met een cursus (zowel theoretisch als praktisch). In het najaar van 2012 wordt door de deelnemende groepen heggen geplant op door hen gekozen locaties. Na het planten volgen een aantal jaren van regulier onderhoud en omstreeks 2018 zijn de locaties geschikt om gelegd en gevlochten te worden. Het projectteam organiseert de cursus en begeleidt het aanplanten, onderhouden en t.z.t. leggen en vlechten van de heggen.

Indien U meer informatie wilt over het project en de randvoorwaarden kunt U deze verkrijgen bij Wim de Vrij, tel. (0413) 47 82 52 / 06 23 37 05 34 of via vlechtheggen@gmail.com.

Geïnteresseerde groepen in Het Groene Woud kunnen zich inschrijven vóór 8 november, ook grondeigenaren die ruimte hebben voor een vlechtheg kunnen zich melden.

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
┬ę 2024 Stichting Kartuizerklooster
Filter