Perkamentproject


Het maken van perkament én het gebruik van perkament dreigt verloren te gaan, onder andere vanwege het ontbreken van nieuwe hedendaagse gebruiksmogelijkheden.
Naar die nieuwe mogelijkheden ging dit project op zoek. Behalve het creëren van nieuwe gebruiksmogelijkheden en het behoud van de vaardigheid van het perkament maken werd in dit project met name ook aandacht geschonken aan agrobiodiversiteit.

Klik hier voor meer informatie over het perkamentproject of kijk in de Projectbeschrijving.

Geslaagde opening expositie "Toepassingen perkament" met werk van de studenten van Design Academy Eindhoven, op zaterdag 3 maart 2012 bij de Schaapskooi in Schijndel.

De resultaten zijn gebundeld in een prachtig magazine dat het ontwerpproces en eindresultaat toont.

 

 

 

 

 

Op donderdag 12 januari 2012 werd het contract met trekker van het perkamentproject, Stichting Schaapskudde Eerde, getekend. 


 

Perkamentproject

In het juli-nummer (2015) van tijdschrift Landleven stond een artikel over Schaapskudde Eerde en het maken van ambachtelijk perkament. Ook de relatie met het kartuizerproject wordt beschreven, want daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen.

 

Erica van der Stadt verzorgt nog steeds workshops perkament maken. Zo was er op 3 oktober 2015 tijdens de vriendendag van de Stichting Zeldzame Huisdieren de workshop 'Met huid en haar'.

Adres
Stichting Kartuizerklooster
Kasterensestraat 15
5298 NV Liempde
tel: (0411) 63 20 43
Winkelwagen
0 artikelen | € 0,00
»
Zoeken
»
Mijn account
»
© 2024 Stichting Kartuizerklooster
Filter